گچ سیوا پاششی (جت گیپس)

گچ سیوا پاششی

کاربرد گچ ساختمانی جهت سفیدکاری و یا گچ خاک به طریق دستی بدلیل گران بودن ساعت کاری و کافی نبودن سرعت گچکاری بخصوص در پروژه های بزرگ در کشورهای مختلف موجب گردیده است که هر روز استفاده از گچ پلیمری پاششی گسترده تر شود. لذا به این منظور ماشین گچ پاش ساخته شده که به وسیله آن گچ بر روی دیوار پاشیده می شود. پایه اصلی گچ پاششی گچ خالص چندفازی یا گچ بتا است که با افزودنی های خاصی گچ کندگیرتر (دیرگیر) میشود.

روش انجام گچ کاری با استفاده از گچ پلیمری پاششی

ماشین گچ پاش بصورتی طراحی شده که گچ را با نسبت خاصی با آب مخلوط کرده سپس دستگاه گچ پاش با پمپی که در آن خمیر گچ را توسط لوله مخصوص به سر نازل گچپاش هدایت کرده و در سر نازل لوله دیگری که به پمپ هوای فشرده متصل می باشد؛ مخلوط هوای فشرده و خمیر گچ را بدین وسیله یک یا دو لایه به ضخامت 2 الی 120 میلیمتر به دیوار می پاشد. سپس لایه گچ را توسط شمشه های دستی صاف کرده و همچنین تراز می نمایند. روش گچ کاری با گچ پاششی بیشتر برای فضاهای بزرگ مقرون به صرفه می باشد. زمان گیرش گچ پاششی برای کارهای بزرگ و سطوح بیشتر در نظر گرفته شده و با افزودنی نگهدارنده آب (کلویید هیدروفیل) از خارج شدن سریع آب محتوی در گچ جلوگیری بعمل آمده تا خمیر گچ خاصیت قابل کار بودن را دارا باشد. انواع گچ پاششی عبارت است از: گچ پاششی معمولی، گچ پاششی عایقکاری ، گچ پاششی لایه نازک، گچ پاششی عایقکاری روی پشم سنگ

گچ پاششی سیوا یا جت گیپس

حدود 75% مصرف گچ در ساختمان مربوط به روکش دیوارها، تهیه ملات های گوناگون و گچبری می باشد. همچنین از دیواره های گچی جهت جداسازی بین دو فضا در ساختمان استفاده می شود که دارای خواص اکوستیکی است. علاوه بر این از ملات گچ و خاک نیز ترکیبی بسیار مناسب برای پوشش های ساختمان استفاده می شود.

امروزه در صنعت گچ کاری شاهد تحولاتی در ساختار و عملکرد می باشیم؛ یکی از این تحولات، ظهور گچ پلیمری پاشش است که به عنوان یک پوشش نوین در جهان شناخته شده است و کاربرد بسیار فراوانی دارد.

سالهاست که در اروپا تولید، توسط دستگاه گچ پاش و گچ پاششی spray plaster به روش مکانیزه و با سرعت بر روی دیوار پاشیده، مسطح و صاف میگردد. در صورتی که در ایران گچ به روش سنتی و به تدریج همراه با ضایعات فراوان مورد استفاده قرار میگیرد.

این گچ پس از پاشش همانند بتن سخت و مقاوم می شود. بستری بدون موج داشته و دارای اختلاف سطحی نزدیک به صفر می باشد.

در مقابل رطوبت بسیار مقاوم بوده و همچنین تا حد قابل ملاحظه ای در مقابل حرارت مقاومت نشان می دهد.

با استفاده از گچ پاششی مرحله گچ خاک از ساختمان حذف شده و سقف ساختمان را مستقیما بر روی خود سازه یا سقف کاذب مانند رابیتس با سرعت بالا پوشش می دهد.

گچ پاششی روی متریال مختلف از جمله آجر، بتن، فوم، سفال، سیمان و لیکا و هبلکس و… قابل اجرا است.

مزایا و مشخصات گچ ساتن و سیوا پاششی جت گیپس

– سرعت بالا در اجرا: در حدود 200 مترمربع در روز

– وزن کمتر بدلیل وجود پرلیت، استحکام بالاتر، مقاوم در مقابل خش

– دیرگیربودن، مدت اولیه زمان گیرش 100 دقیقه میباشد.

– قابلیت انعطاف پذیری بالا نسبت به گچ معمولی

– این گچ پس از پاشش همانند بتن سخت و مقاوم می شود. بستری بدون موج و دارای سطحی صاف می باشد.

– در مقابل رطوبت مقاوم بوده و همچنین تا حد قابل ملاحظه ای در مقابل حرارت مقاومت نشان می دهد.

– با استفاده از این گچ پاششی، مرحله گچ و خاک در ساختمان حذف می شود.

– در این روش گچ در یک مرحله مستقیما بر روی مصالح سقف (تیرچه و بلوک) یا سقف کاذب (رابیتس) اجرا میگردد.

– بر روی متریال مختلف از جمله آجر، بتن، فوم، سفال، سیمان و لیکا و هبلکس قابل اجرا بوده و تا ضخامت 10 سانتیمتر قابلیت اجرا دارد.

– گچ پلیمری پاششی ستون های بتنی و فلزی را مستقیماً پوشش می دهد.

– گچ معمولی در ضخامت بیش از 1/5 تا 2 سانتیمتر ترک خورده و ظاهر نامناسبی پیدا میکند ولی گچ پلیمری پاششی تا ضخامت 10 سانتیمتر قابل اجرا می باشد و ترک نمی خورد.

– سرعت اجرای گچ پلیمری نسبت به گچ عادی حدود 5 برابر است (تا 250 مترمربع در روز  فقط با یک دستگاه)؛ و این مورد بهترین عامل در صنعتی سازی ساختمان می باشد.

_ مقاومت فشاری گچ پلیمری در مقایسه با گچ عادی به ترتیب 156 و 70 کیلوگرم بر سانتیمترمربع می باشد.

– در روش گچ کاری با گچ پلیمری ودستگاه گچ پاش به علت اینکه گچ با سرعت و فشار برروی دیوار پاشیده می شود؛ تمامی درز ها و ترک های دیوار را پر میکند.

– در این روش چون گچ بسته بندی شده مستقیما در دستگاه ریخته می شود ضایعات گچ به حداقل می­رسد.

گچ پلیمری پاششی

گچ پلیمری پاششی در واقع یک نوع گچ سیوا با کیفیت بالاست. که در یک لایه با دستگاه گچ­پاش بر روی دیوارهای داخلی و سقف پاشیده می­شود. گچ پاششی قابلیت اجرا بر روی آجر، بتن، بتن متخلخل و… را دارد که به دلیل گچ­کاری با دستگاه گچ­پاش سرعت گچ­کاری تقریبا سه برابر افزایش می­‌یابد. گچ پاششی شامل تمام ویژگی­های گچ سیوا دستی نیز می­باشد. دستگاه­های سیستم گچ پاششی قابلیت انجام گچ­کاری فضایی به مساحت حداقل 250 تا حداکثر 400 مترمربع در یک دوره کاری هشت ساعته را دارا می­باشد که این مقادیر با توجه به ظرفیت دستگاه گچ­پاش قابل تغییر است. استفاده از سیستم گچ کاری با استفاده از گچ پاششی علاوه بر صرفه جویی در وقت از هزینه ­های گزاف گچ­کاری به روش سنتی جلوگیری کرده و دستمزد پرداختی در مقیاس یکسان را تا بیش از 65% کاهش می­دهد.

از موارد استفاده گچ پاششی ساتن و گچ پاششی سیوا می­توان به پوشش دهی سطوح ایجادشده با صفحات روکش­دار گچی (دیوارهای جداکننده گچی، سقفهای کاذب)، لایه نهایی سطوح پوشش شده با گچ سفید، گچ­کاری سطوح بتی و ایجاد سطوح صیقلی جهت رنگ آمیزی ساختمان اشاره کرد.

میزان مصرف گچ پاششی ساتن و سیوا برای پوشش یک مترمربع سطح با ضخامت 2 میلیمتر، تقریبا 2.5 کیلوگرم می‌باشد.

یکی از مزایای ویژه گچ پاششی ساتن مخصوص روکار و گچ پاششی سیوا مخصوص گچ خاک، گچ کاری روی دیوارهای سیمانی (دیوار بتی) می­باشد. که این نوع گچ را به عنوان گچ مخصوص استفاده روی دیوارهای بتنی معرفی می­کند.

نوع بسته بندی: پاکت- لمینت

آنالیز گچ پلیمری پاششی سیوا

 

Technical specifications
6 – 6.5lit of water per 10 kg gypsumMixing water
120 minutesSetting time
90 minutesApplication time
1kg – m2Consumption Amount
Over 2 daysDrying Time
%17 of its weightWater absorption
50 shore DSurface hardness
Min, 1.0 N/mm2Compressive strength
Min, 1.0 N/mm2Flexural strength
0,30 W/mK (0,26Keal-mh c)Heat conduetivity

دستگاه گچ پاشی

همانطور که در بخشهای قبلی گفته شد، گچ پاششی نوعی گچ ساختمانی با درجه کیفی بالا میباشد که برای انجام گچ کاری با دستگاه گچ پاش مورد استفاده قرار میگیرد.

عکس دستگاه گچ پاششی

گچ سیوا پاششی

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.